Condiții de utilizare și întrebări frecvente

Instalație bob alpin

Despre

Condițiile de utilizare sunt concepute pentru a asigura o experiență sigură și plăcută pentru toți utilizatorii pistei de bob.

  1. Utilizatorul instalației folosește echipamentul pe propria răspundere și își asumă riscul pentru aceasta. Trebuie să poarte o îmbrăcăminte adecvată și să nu fie sub influența alcoolului sau a drogurilor.
  2. Viteza trebuie ajustată pentru a evita pericolele, menținând o distanță de cel puțin 25 de metri față de sania din față; urmărirea de aproape este interzisă. În caz de tamponare din spate, utilizatorul saniei din spate este responsabil pentru consecințe.
  3. Utilizarea iresponsabilă poate cauza vătămări grave. Frânați întotdeauna din timp și acordați o atenție deosebită în zona de final a traseului.
  4. Mențineți întotdeauna poziția corpului cu fața spre direcția de mers – nu vă întoarceți, nu vă întindeți și nu vă ridicați în genunchi. Urmați indicațiile de pe panouri și concentrați-vă mereu pe următoarea secțiune de traseu (cel puțin 25 de metri în aval).
  5. Respectați instrucțiunile personalului de la pornire și intervalele de pornire. Nu vă deplasați prea încet și opriți doar în situații de urgență.
  6. Utilizarea instalației este permisă doar cu sania originală și cu centura de siguranță pusă atât în timpul urcării, cât și în timpul coborârii.
  7. Copiii pot folosi această instalație doar după vârsta de 3 ani.
  8. Copiii sub 14 ani pot folosi instalația doar însoțiți de o persoană mai mare (de peste 14 ani și cu o înălțime minimă de 1,35 m) care cunoaște modul de utilizare și căreia i-a fost transferată întreaga responsabilitate de către personalul de operare și supraveghere.
  9. Persoana mai înaltă și responsabilă trebuie să stea întotdeauna în spate și să-și țină mâinile pe manetele de frână, evitând contactul cu șinele de rulare. Conducătorul (cel din spate) este responsabil pentru siguranță și trebuie să fie capabil să frâneze ori de câte ori este nevoie. Persoana din față trebuie să-și țină mâinile pe mânere și să nu atingă șinele sau partea de dedesubt a saniei.
  10. Dacă traseul este umed sau înghețat, mențineți o distanță de cel puțin 50 de metri între sănii, pentru a avea suficient spațiu pentru frânare.

11. Ignorarea instrucțiunilor primite de la personal, precum și a condițiilor de utilizare, va determina excluderea din instalație.
12. Orice accident trebuie raportat imediat operatorilor instalației.
13. Accesul în incintă este permis doar prin intrările desemnate. Utilizatorul poate începe și încheia tura numai în locurile indicate în acest scop.
14. Utilizarea și operarea saniei de către persoanele cu deficiențe fizice sau psihice este interzisă, cu excepția cazului în care sunt însoțite de un specialist sau de o persoană de încredere, care își asumă responsabilitatea pentru aceștia.
15. Femeile însărcinate nu au voie să folosească instalația.
16. Greutatea totală a pasagerilor nu trebuie să depășească 150 kg pe sanie.
17. Animalele, umbrelele, bastoanele sau alte obiecte care pot fi periculoase sau care se pot desprinde sunt interzise în sanie. Nu apropiați părul lung sau elementele vestimentare libere de șine sau roți.
18. Fumatul, folosirea telefoanelor mobile, a camerelor de foto sau video și a altor dispozitive electronice sunt interzise pe parcursul turei. Pasagerul este responsabil de orice pierdere sau deteriorare cauzată de aceste dispozitive.
19. Sunt interzise următoarele:
-Deteriorarea incintelor, echipamentelor sau a săniilor
-Crearea obstacolelor pe căile de rulare
-Operarea facilităților de către persoane neautorizate.
20. Prin plata și achiziționarea unui bilet, acceptați în mod expres și irevocabil aceste condiții. Orice revendicare de despăgubire este exclusă.

Program functionare

Luni – Vineri: 10:00-18:00.
Sâmbătă – Duminică: 10:00-19:00.

Pista funcționează pe tot parcursul anului.
Programul de funcționare poate fi afectat de condițiile meteo extreme sau de probleme tehnice.

FAQ

Întrebări frecvente și răspunsuri

Ce lungime are pista de bob?

Pista de bob are o lungime de 940 metri.

Care este viteza maximă?

Viteza maximă pe pistă este de 45 km/h.

Care este limita maximă de greutate?

Greutatea maximă permisă pe sanie este de 150 kg.

Care este vârsta minimă pentru copii?

Copiii pot folosi instalația după vârsta de 3 ani. Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani pot urca pe pistă doar însoțiți de un adult. 

Cât durează o urcare și o coborâre pe pista de bob?

O urcare și o coborâre pe pista de bob durează în medie aproximativ 4-5 minute, însă durata depinde de viteza fiecărui pasager.

Pot controla viteza saniei?

Fiecare sanie este dotată cu o manetă de control al vitezei, astfel încât să puteți accelera sau să încetiniți sania în funcție de preferințe. În plus, purtarea centurii de siguranță este obligatorie pe toată durata călătoriei.